UNIEK AANBOD

Nieuw!
Ontdek onze unieke richtingen in de 2e graad.

6 unieke richtingen, vind de informatie die je nodig hebt.

Sportwetenschappen in het College

De richting Sportwetenschappen is een sterk theoretische studierichting in de domeinoverschrijdende doorstroomfinaliteit.

Deze richting combineert een brede algemene vorming met de positieve wetenschappen en sport.

De relatie tussen wetenschappen en sport staat centraal.

In de vakken biologie, chemie en fysica bestudeer je de levende en niet-levende materie in al haar aspecten.

In het vak sport & beweging wordt de focus gelegd op het streven naar motorische basisvaardigheden en op tactische en technische competenties op gevorderd niveau in verschillende sportdomeinen. Je wordt ondergedompeld in verschillende sportdisciplines. Naast het technische aspect in de verschillende sporten werk je ook aan een gezonde, veilige en actieve levensstijl en een positief zelfbeeld. 

In Sportwetenschappen wordt voor het vak wiskunde gewerkt met een leerplan in de verdiepte basisvorming.

In Sportwetenschappen krijg je een sterk pakket moderne talen (verdiepte basisvorming).  In het vierde jaar wordt je talenpakket uitgebreid met Duits.

Bouwwetenschappen in VTI

Bouwwetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit.

Ze combineert een brede algemene vorming met natuur- en technisch wetenschappelijk
denken en vaardig zijn.

Je gaat onderzoekend om met technologische wetenschappen, bouwmaterialen, bouw- en houtconstructies en projecten.

Je denkt conceptueel en bent vaardig in topografische toepassingen en het gebruik van digitale technologieën bij het modelleren van bouwknopen, bouwprojecten van BEN- en passiefprojecten en je hebt hierbij aandacht voor circulair bouwen.

De opleiding heeft tot doel je een zo breed mogelijke basiskennis te geven om later met succes universitaire of andere hogere studies te kunnen volgen. Daarom wordt vooral de nadruk gelegd op wiskunde, wetenschappen, engineering en technologie. Ook talen en algemene vorming komen ruim aan bod.

Toerisme in Heilige Familie

Met de studierichting Toerisme kies je voor een theoretisch-praktische studierichting die voorbereidt op hoger onderwijs.

Je verkent er het brede werkveld van de toeristisch-recreatieve sector en leert in deze context vlot communiceren.

De richting combineert een brede algemene vorming met een focus op het informeren en begeleiden van bezoekers

In het specifieke vak toerisme maak je kennis met de verschillende
facetten van binnenlands en buitenlands toerisme. Je ontwikkelt je
communicatieve vaardigheden met het oog op het onthaal en de begeleiding van de bezoekers van een evenement. Daarnaast leer je de nodige organisatorische en administratieve aspecten van een uitstap kennen, zodat je er zelf één kunt uitwerken.

Doeltreffend communiceren in moderne vreemde talen vormt een andere belangrijke pijler.

Daarnaast legt onze school een extra klemtoon op kunst en cultuur.

 

Restaurant & Keuken in Immaculata

Met de studierichting Restaurant en Keuken kies je voor een kwalitatieve arbeidsmarktgerichte opleiding. 

Je leert er via vele praktijklessen de kneepjes van het vak, zowel in de zaal als in de keuken. Je tovert lekkere gerechten op het bord en kan met elke klant om. Je bent sociaal, werkt graag samen in team en in de keuken voel je je echt thuis.

Je maakt kennis met een aantal basistechnieken en competenties uit de horeca. Je leert veilig, hygiënisch en ergonomisch werken. Daarnaast heb je aandacht voor duurzaamheid en gezondheid.

Je leert klantgericht en probleemoplossend denken en flexibel handelen.

Clara’s Klooster, ons didactisch restaurant met professionele keuken, wordt jouw tweede thuis. In de keuken creëer je smaakvolle gerechten en in het restaurant zorg je voor een vlekkeloze bediening.

Je ontdekt verschillende smaken, geuren en texturen en weet te goochelen met kruiden.

Beeldende & audiovisuele kunsten in Heilige Familie

Met de studierichting Beeldende & audiovisuele kunsten kies je voor een artistieke, theoretisch-praktische studierichting die voorbereidt op hoger onderwijs.

Onder individuele begeleiding leer je je verbeeldingskracht ontwikkelen en je artistiek-technische vaardigheden ontplooien.

Deze richting combineert een brede algemene vorming met een sterke focus op artistieke expressie en kunstbeschouwing.

Je maakt kennis met vormen, kleuren, composities, materialen en technieken. Onze school heeft hierbij extra aandacht voor het gebruik van grafische software.

In de specifieke vakken beeldende & audiovisuele kunsten leer je jezelf creatief uiten, ga je aan de slag met verschillende materialen en expressiemogelijkheden en ontwikkel je op verschillende manieren je talenten. 

In de andere vakken verwerf je een brede algemene vorming op het niveau van de dubbele finaliteit.

Haar- & Schoonheidsverzorging in Immaculata

Met de studierichting haar- en schoonheidsverzorging kies je voor een creatieve arbeids-marktgerichte opleiding. 

Je leert er via vele praktijkoefeningen de kneepjes van het kappersvak en je laat mensen stralen in de lessen schoonheidsverzorging. Je bent handig en creatief, je hebt interesse voor schoonheid, mode en stijl, je bent sociaal, kan goed luisteren en werkt graag samen met anderen.

Je krijgt sociale en communicatieve vaardigheden onder de knie. Je leert vlot personen onthalen en begeleiden en je leert werken in team.

Je leert meer over de structuur van het haar, de opbouw van de huid en het effect van verschillende producten en behandelingen. 

Je maakt kennis met trends en evoluties in de haar- en schoonheidssector.

Je leert communiceren met klanten en medewerkers in het Nederlands, Frans en Engels. Zo kan je echt élke klant helpen stralen!

Je creativiteit wordt aangescherpt en je verkent de digitale wereld.